• slide-001

    Köszöntjük Weboldalunkon!

  • slide-002
  • slide-003

A napháló napjain egyik legdivatosabb külső árnyékolója. Ennek oka, hogy rengeteg jó tulajdonsággal rendelkezik, de először vizsgáljuk meg hogy mi az alap helyzet!

 

- Van egy ablakunk, amelyre rásüt a nap. Ennek következtében az ablaküveg felhevül, és az összegyűjtött napmeleget a szoba belseje felé nyomja, sőt a külső erős napsugárzást is szabadon beengedi a szobába! Ennek megoldására ha például redőnyt használunk, akkor a következő dolog fog történni. A redőny ugyan lezárja a napsugárzást, ezáltal gátat szab a betóduló meleg ellen, de van egy nagy hátránya: a napfénynek is megállt parancsol.

- Gyakorlatilag az ablakunkon kinézve nem látunk mást mint egy falat, a redőny belső falát, amely valljuk be, nem túl szép látvány. A virágaink, növényeink nem jutnak éltető napfényhez, és azt se felejtsük el, hogy mi magunknak embereknek is szükségünk van napfényre. Tehát az arany közép utat kell megtalálni, amikor is be is engedünk napfényt, de nem annyit, hogy túlhevüljön a lakás. Erre egy tökéletes megoldás a napháló!


A napháló működési elve a következő:

A napháló egy külső árnyékolástechnikai megoldás, ahol egy roletta szerűen legördülő textil valósítja meg az árnyékolását.

- Maga a textil feszítő szálak segítségével mindig feszes, tehát nem úgy képzeljük egy mint egy lengedező zászlót! A napháló lehet kézzel is és motorral is működtetni, pénztárcától függően.

Röviden összefoglalva a napháló előnyeit:

  • A napháló ideális árnyékoló lehet munkahelyeken és lakásokban alkalmazható kiviteltől és textiltől függően kívülre és belülre is.
  • A naphálók lyukacsos textiljei különböző sűrűségűek lehetnek, melyeknek eredménye, hogy különböző mértékben és mennyiségben szűrik meg a napfényt.
  • Szórt fényt biztosító nagyobb lyukakkal rendelkező napháló árnyékolás mellett is megőrzi a panoráma élvezetének, illetve zavartalan munkavégzés lehetőségét.
  • A napháló tokozott típusai szerkezetük és textiljeik színével öltöztetik az épületek homlokzatát, különleges hangulatot nyújtva a szemlélőnek.
  • A naphálók működtethetők kézzel, vagy motorral, utóbbiak vezérlése korszerűen az igényeknek megfelelően megoldható.