• slide-001

    Köszöntjük Weboldalunkon!

  • slide-002
  • slide-003

A télikert a lakótér megnövelésének legszebb módja.  Télikert kialakítására meglepően sok megoldás kínálkozik, az erkélybeépítéstől egészen a nagy volumenű, tolóajtókkal ellátott építményekig.

Miért jó a télikert?

  • Lakóteret teremt a szabad természetben.
  • Meghosszabbítja a szép évszakokat.
  • Javítja a ház energiamérlegét, mert befogja, tárolja és átadja a lakás többi részének a nap melegét.

 

Sok mindent kell figyelembe venni, ha télikert tervezéséről vagy gyártásáról van szó: szélnyomás, hóteher, hő- és hangszigetelés, légáteresztés, biztonság jégverés ellen, az ablak és ajtóelemek elrendezése, stb. 

 

A télikert nagy homlokzati és tető üvegfelületeivel elérhető magasabb fényhozam, jelentős mértékben hozzájárul kellemes közérzetünkhöz. Télikertre, tehát mindenekelőtt életminőségünk magasabb színvonalának megteremtése szempontjából van szükségünk!

Szerencsés, hogy a télikert használatával a napenergia passzív hasznosítása útján fűtési energia-megtakarítás is megvalósul. Ily módon a lakás bio-fiziológiai minősége mellett az épület hőháztartását is javítja a homlokzat elé (akár utólagosan) épített télikert. A télikert felfogja a meleget és véd a hideg ellen. A hőmérséklet magában a télikertben nyílászárókkal, árnyékolástechnikai berendezésekkel, valamint szellőzőrendszerekkel egész évben szabályozható.

A lakószoba és a télikert közé esetlegesen épített nyílászáró (például nagyméretű eltolható üvegfal) segítségével, rugalmasan lehet a téralakulatot és a mindenkori klimatikus beltéri viszonyokat szabályozni, a télikert hőnyereségét bebocsátani vagy kizárni a lakás teréből. Így a télikert a napenergia passzív hasznosításában figyelemre méltó szerepet tölt be, különösen az átmeneti őszi és tavaszi időszakban, amikor a fűtési energia megtakarítható.

A télikert szabályozott klímája, ami épp a külső és a belső hőmérséklet kiegyenlítődéseként alakul ki, a legtöbb növény számára ideális életfeltételeket biztosít. A hobbikertészek nagy örömére itt azok, a növények is jól érzik magukat, amelyek a mi éghajlatunkon csak sok gonddal termeszthetők.

A télikertek mindig egyedi tervezésű szerkezetek, nem létezik belőle két egyforma. Épp egyediségük és jó tulajdonságaik miatt lettek ennyire kedveltek a lakossági megrendelők körében.